Blog Detox kuur (draineren) van het paard

door | okt 24, 2019 | Uncategorized, Blog Detox | 0 Reacties

U heeft het waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen “draineren, reinigen van uw paard, detoxen, ontgiften, maar wat houdt een Detox kuur nu in, en wanneer zet je dit in bij jouw paard?

Onze paarden komen dagelijks in aanraking met schimmels, bacteriën, en vervuilde lucht. Daarnaast krijgen vele paarden een sedatie toegediend ivm behandeling van de dierenarts en/of tandarts. Narcose ivm operaties, wormenkuren en verdere medicatie. Maar ook voeding wat hoog in suikers en zetmeel staat, kan belastend zijn voor het lichaam.

Wanneer zet je een Detox kuur in?

U kunt een Detox kuur inzetten in de volgende gevallen, Bij een verstoord immuunsysteem. Na narcose. Bij alle chronische aandoeningen waarbij sprake is van ophoping van afvalstoffen. Als basismiddel bij alle indicaties. Voor een –halfjaarlijkse- reiniging. Na of bij het (langdurig) gebruik van medicatie. Bij allergieën zoals voedselovergevoeligheid en huidallergieën. Bij chronische ontstekingen zoals gewrichtsontstekingen en huidaandoeningen.

Welke producten adviseren wij

Paard & Voeding werkt graag met de producten van Puur en van Phytonics. Hiervan weten wij zeker dat het kwalitatief een hoogstaand product is, die gemaakt zijn op basis van plantenextracten en kruiden. Deze producten behoren tot homeopathie en fytotherapie voor paarden.

Hoe lang zet je een Detoxkuur in?

Bij een acute klacht is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij een chronische aandoening is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven.

Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven

Wanneer kunt u beter eerst overleggen met de dierenarts

Indien het paard ziek of verzwakt is, graag eerst overleggen met de dierenarts. Bij koorts geen Detox geven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart