Kelly van Prooijen aan het woord van Den Hoek Holistische praktijk voor dier & mens

door | mei 23, 2019 | Holistische kliniek Den Hoek | 0 Reacties

Den Hoek Holistische praktijk voor dier & mens

In augustus 2010 ben ik bij Den Hoek komen werken als assistente. Heel eerlijk gezegd had ik tot die tijd weinig tot geen ervaring met holistische behandelwijzen. Uiteraard had ik me wat ingelezen op de website, maar ik wist niet zo goed wat ik me moest voorstellen bij “holistisch: het geheel is meer dan de som der delen.”

Vrij blanco en zelfs een tikkeltje sceptisch begon ik aan mijn nieuwe uitdaging. Inmiddels werk ik nog steeds met heel veel plezier voor de praktijk, heb ontzettend veel geleerd (ben ook nog lang niet uitgeleerd) en ben meer dan overtuigd van de behandelwijzen. Ik ben nog steeds kritisch en soms sceptisch, maar op een nieuwsgierige manier. Ik wil nou eenmaal graag weten hoe alles in elkaar steekt en werkt.

De allereerste behandeling waar ik bij aanwezig was kan ik me ook nog heel goed herinneren. Het ging hier om een paard, een al wat oudere hengst om precies te zijn. De klacht was dat hij erg sloom was en dat er af en toe een beetje groen snot uit zijn neus kwam. Na het doormeten met de lecherantenne (een meetapparaat wat alle frequenties van een lichaam kan meten) werd de behandeling ingezet. Er werden 2 behandelkabels geplaatst en hij kreeg acupunctuur. Ik had mijn bedenkingen… Als eerste zag ik het paard enorm ontspannen, op rust en half slapend. Na een kleine 10 minuten moest het paard proesten en kwam er wat snot uit zijn neus. Maar daar bleef het niet bij. Er kwam steeds meer snot, het leek wel een kraan die opengezet werd. Ik wist niet wat ik zag, er was duidelijk wat in werking gezet in het paardenlichaam. De eigenaresse van het paard kreeg nog een aantal middelen voor het paard mee om de behandeling thuis voort te zetten. Uiteraard ben ik dit paard blijven volgen en al na de eerste behandeling was hij flink opgeknapt. In totaal is dit paard 2x behandeld voor deze klacht en in de tussentijd heeft de eigenaresse hem ondersteunende middelen gegeven.

Den Hoek is een praktijk waar Westerse en Oosterse (dier)geneeskunde samen komen. Concreet houdt dit in dat al onze dierenartsen regulier afgestudeerd dierenarts zijn. Ik vind dit zelf een erg belangrijk aspect. Ze beschikken dus over een goede medische kennis, kunnen bloeduitslagen en röntgenfoto’s beoordelen en weten precies de achtergrond over ziektes en aandoeningen. Daarnaast hebben de dierenartsen diverse aanvullende opleidingen gedaan. Zo kunnen ze allemaal werken met de Lecherantenne en Connectiesensor en zijn ze acupuncturist. Daarnaast zijn de meeste ook gediplomeerd osteopaat of chiropractor. Naast dieren worden er binnen onze praktijk ook mensen behandeld.

Waar binnen de reguliere geneeskunde al snel wordt gekozen voor het bestrijden van de symptomen willen we bij Den Hoek juist op zoek naar de oorzaak van het probleem en dit aanpakken. We krijgen in de praktijk te maken met een enorme diversiteit aan klachten. Dit varieert van interne problemen (maag/darm, luchtwegen, auto-immuun) tot bewegingsproblemen (kreupelheden, hernia, artrose), maar ook allergieën en gedragsproblemen. Therapieën die binnen de praktijk worden toegepast zijn onder andere acupunctuur, osteopathie, manuele therapie, chiropractie, neuraal therapie en licht/frequentie therapie. Reguliere medicatie wordt zeker niet uitgesloten, maar hoofdzakelijk wordt er gewerkt met fytotherapeutische en energetische middelen. Verder zijn we gespecialiseerd in het implanteren van goudkorrels. Hierbij worden er 24 karaats goudkorrels op specifieke acupunctuurpunten met een holle naald ingebracht, waardoor er een continue stimulering van dit punt plaatsvindt.

Ook wordt er binnen onze praktijk veel aandacht besteed aan preventieve gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat ook voeding, gebit, zadel (bij de paarden), huisvesting en andere omgevingsfactoren van het dier bekeken worden. Wij streven er echt naar een totaalpakket aan te bieden en vinden het erg belangrijk dat zowel dier als eigenaar een prettige ervaring hebben.

Als u vragen heeft schroom dan niet om contact met ons op te nemen, mijn collega’s en ik staan graag voor u klaar! ©Kelly van Prooijen, assistente Den Hoek Holistische praktijk voor dier & mens https://www.holistischdierenarts.nl/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart