Paard & Vitaliteit

door | dec 22, 2022 | Paard & Vitaliteit | 0 Reacties

Een droom die uitkomt…..

15 jaar geleden zei ik al “later wil ik een Revalidatie stal opzetten”….

Na de koliek operatie van mijn eigen paard Mano ervaarde ik zelf hoe zwaar ik het vond om mijn paard na een operatie tijdens de revalidatie thuis te hebben staan. Ik durfde Mano niet alleen te laten en ging het liefst nog een aantal keren terug met hem naar de kliniek om zeker te zijn dat het goed ging.

Na 6 weken boxrust thuis met veel stress ervaren te hebben was voor mij duidelijk dat ik dit zelf nooit meer op deze manier zou willen doen.

Hoe lastig is het als een van jouw paard 6 weken binnen moet staan, maar de andere paarden gewoon naar buiten gaan?

En dan de vakantieperiode…als je de luxe hebt om je paarden aan huis te hebben staan, dan zijn vakanties altijd lastig en daardoor gaan er ook vele paarden eigenaren niet met vakantie. Een oppas in huis is vaak wel mogelijk, maar met een gerust hart je paard achterlaten is heel veel waard  voor de paardeneigenaren. 

Nu werd het tijd om naast Paard & Voeding een eigen locatie te openen, centraler in het land, vandaar de keuze om voor de locatie in Nieuwer ter Aa te gaan (tussen Breukelen en Amsterdam) aan de A2 gelegen.

Hier kunnen wij de paarden ontvangen voor de metingen met de Lecher-antenne, paarden behandelen met Geluidsgolf therapie, paarden opvangen tijdens een revalidatie periode en stallen aanbieden voor vakantiestalling.

Paard & Vitaliteit heeft plek voor 8 revalidatie en/of vakantiepaarden of pony’s.

Alle paarden krijgen bij aanvang een algehele meting doormiddel van de Lecher-antenne en daarmee een algehele gezondheidscheck zowel intern als het bewegingsapparaat en qua voeding waar de behoefte ligt. De paarden krijgen wekelijks een behandeling met geluidsgolf therapie.  Daarnaast krijgen alle paarden een “uitgemeten” rantsoen op basis van de behoefte met natuurlijke producten als Equifyt en Agrobs. Alle paarden komen op houtkrullen te staan en worden dagelijks uitgemest en komen overdag buiten (indien de gezondheid dit toelaat) in een paddock, op het land of in de stapmolen of worden aan de hand gestapt. De paarden worden door een camera de hele dag en nacht in de gaten gehouden.

Meer informatie? Neem contact met ons op via Info@paardvitaliteit.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart