Paard & Voeding – Advies op maat  … een uitgemeten rantsoen

Meest gestelde vragen

We hebben gemerkt dat sommige vragen regelmatig terugkomen, dus laten we ze hier even doornemen:

Welke dagen verzenden wij?

We verzenden bestellingen van dinsdag tot en met vrijdag. Als je op een van deze dagen bestelt, zorgen wij ervoor dat je pakketje zo snel mogelijk jouw kant op komt!

Hoe verzenden wij?

We versturen onze pakketten voor Nederland en België via DHL.
Wanneer je verzendadres op 1 van de Waddeneilanden is, wordt jouw pakket via PostNL verzonden.

Ontvang ik een Track and Trace code na bestellen?

Zeker weten! Zodra je bestelling onze winkel verlaat, ontvang je een Track and Trace-code via e-mail. Zo kun je je pakketje op de voet volgen en weet je precies wanneer en hoe laat het bij je thuis aankomt.

Waarom is mijn verpakking hergebruikt?

We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van gerecyclede verpakkingen. Dit doen wij om ons steentje bij te dragen aan het milieu en zeg nou eerlijk, elke keer een nieuwe verpakking is ook zonde toch? Dus zodra je je bestelling hebt ontvangen, kun je de verpakking met een gerust hart weer recyclen. Mocht je toch graag jouw bestelling in een nieuwe verpakking verstuurd hebben, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kan ik voer terugbrengen omdat mijn paard het niet lekker vind?

Nee, helaas kunnen we opengemaakte verpakkingen niet retourneren. Mocht je een verpakking nog  niet open gemaakt hebben en binnen ons retourbeleid vallen, dan kunnen we samen kijken naar een oplossing!

Ik heb voer besteld en wil dit graag afhalen, hoe werkt dit?

Wanneer je bij ons op de website besteld en gekozen hebt voor optie afhalen nemen we contact met je op voor het maken van een afhaal afspraak. We kunnen wanneer jouw bestelling klaarzetten om afgehaald te worden buiten openingstijden van de winkel. Hiervoor dient altijd een afspraak gemaakt te worden.

Hoe dien ik supplementen toe aan mijn paard?

Soms kan het zo zijn dat je met een behandeling wilt starten en even niet meer weet hoe je de supplementen moet toedienen. Er zijn een paar dingen belangrijk;

Tincturen (in glazen flesjes) dien je altijd het liefst toe met een spuitje direct in de mond.

Een tinctuur wordt meestal op het schone wangslijmvlies gegeven omdat dit een goede opname en effectiviteit bevordert. Hier zijn een paar redenen waarom:

Het wangslijmvlies bevat veel kleine bloedvaten, waardoor de actieve bestanddelen van de tinctuur snel in de bloedbaan kunnen worden opgenomen. Dit zorgt voor een snellere en effectievere werking van het geneesmiddel. Door de tinctuur op schoon wangslijmvlies te geven, minimaliseer je het risico op verontreiniging van het geneesmiddel. Verontreinigingen kunnen de werking van het geneesmiddel verminderen of ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

Wanneer je naast je paard staat en zachtjes het spuitje in de zijkant van de mond drukt (op de plek waar het bit normaliter zit) kun je je paard langzaamaan de hoeveelheid toedienen.

Lukt dit echt niet? Geef dan de tinctuur op een heel klein stukje gedroogd (glutenvrij) brood. Brood kan net zoals een sponsje een klein beetje vloeistof opnemen. Hoe kleiner het stukje brood des te mooier wordt het opgenomen.

Supplementen in poedervorm kunnen het beste gegeven worden door het voer of door een slobber/mash te mengen. Wanneer je een poeder wilt toedienen door droogvoer, is het altijd verstandig om het voer een klein beetje te bevochtigen met water of een beetje olie. Op deze manier verstuift het niet en weet je wanneer jouw kanjer zijn of haar voerbak leeg heeft zeker dat het poeder is ingenomen.

Help, mijn paard eet zijn voer of supplementen niet?!

Op het moment dat jouw paard echt zijn of haar neus ophaalt voor de supplementen is het belangrijk om naar een andere oplossing te kijken. Heb je al geprobeerd om te starten met een halve dosering? Dit kun je in een dag of 5 opbouwen naar de volledige dosering.

Wanneer je gestart bent met een behandelplan op maat is het wel belangrijk dat jouw paard de supplementen binnen krijgt die voorgeschreven zijn. Je kunt van de meeste supplementen ook een mengsel maken van water (evenueel suikervrije appelmoes) en het poeder. Op deze manier kun je het in een grotere spuit direct in de mond toedienen. Let op! Laat dit geen gevecht worden, dit is voor geen van beide fijn en kan zorgen voor gevaarlijke stresssituaties. 

Hoe lang duurt een Lecher-antenne meting?

Wanneer je een meting hebt geboekt wil je waarschijnlijk een inschatting van tijd. Houd bij een volledige meting rekening met 60min. Dit kan uiteraard altijd iets inlopen of juist uitlopen.

Wat zijn de voorrijkosten per km?

De voorrijkosten kunnen variëren afhankelijk van je locatie en de afstand tot onze winkel of Paard & Vitaliteit. We berekenen €0,65 per kilometer en zullen altijd ons best doen om jou op een passende route te plannen zodat de voorrijkosten verdeeld kunnen worden over het aantal mensen in de regio.

Een mestbal verpakken en versturen, hoe doe ik dit?

Wanneer je een mestbalmeting hebt aangekocht of wanneer je een controle meting wilt laten uitvoeren kan dit verstuurd worden via de post. Het is belangrijk om de volgende stappen aan te houden;

  1. Een verse drol verzamelen! J 1 mestbal is voldoende voor de meting.
  2. Verpak de mestbal in een plastic zakje (liefst afsluitbaar)
  3. Rol daarna het zakje met de mestbal volledig in aluminiumfolie.
  4. Vergeet niet op de website het informatie formulier te downloaden. Dit kan via de mestbalmeting pagina.
  5. Breng de verpakking naar de winkel van Paard & Voeding of verzend via de post naar Engewormerdijk 21a, 1531 MV Wormer
Kan ik zomaar overgaan op ander voer?

Overstappen op ander voer kan soms spannend zijn! Op het moment dat er een acute intolerantie is geconstateerd zoals bijvoorbeeld een glutenintolerantie is het aan te raden direct te stoppen met het voeren van granen. Dit zal flink wennen zijn voor je paard maar ook dit went!

Wanneer je granen voert, en je wilt overstappen naar graanvrij is dit het minst risicovol. De spijsvertering zal een omschakeling moeten maken omdat jouw paard gewend is aan wat suikerrijkere voeding. Je zult dit waarschijnlijk gaan merken in de eetlust, sommige paarden vinden het graanvrije voer vaak wat minder lekker. Ook kan je dit gaan merken in energieniveau. Je paard krijgt minder suikerpieken, en zal daardoor moeten wennen. Je kunt deze omschakeling maken binnen 3 tot 7 dagen.

Wanneer je overstapt van graanvrij naar granen willen we je echt adviseren dit geleidelijk aan te doen. Neem de tijd! De spijsvertering heeft tijd nodig om hieraan te wennen. We adviseren je om dit op te bouwen met een dag of 10. Start met een handje, en bouw dit langzaam op naar de gewenste hoeveelheid.

Hopelijk beantwoordt dit al je vragen! Maar als je nog meer wilt weten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om te helpen!

No products in the cart