Het juiste bit kan de communicatie tussen ruiter en paard flink verbeteren en zelfs prachtig verfijnen!

  Bitfitten

Een goed passend hoofdstel is essentieel voor het comfort en het welzijn van je paard tijdens training. Het hoofdstel zorgt ervoor dat het bit op de juiste plek in de mond van het paard wordt geplaatst en dat er geen onnodige druk of wrijving ontstaat. Echter, naast een goed passend hoofdstel is ook de keuze van het bit van groot belang. En dit is waar een bitfitter in beeld komt!

Jill is getraind in het analyseren van de mondstructuur, het gebit en het gedrag van het paard, evenals de combinatie van het bit en het hoofdstel.

Paarden hebben verschillende mondstructuren en gevoeligheden. Bij het aanmeten van een bit wordt de mond grondig beoordeeld en een bit aanbevolen dat past bij de anatomie van het paard. Dit minimaliseert ongemak, irritatie en potentiële pijnlijke drukpunten.

Een niet goed passend en verkeerd gekozen bit kan een hoop stress en spanning veroorzaken.  Maar naast de vorm en de maat van het bit is ook het materiaal van het bit erg belangrijk. Door te werken met verschillende bit merken (oa. Bombers en Neue Schule), stijlen en materialen kunnen we een bit selecteren dat past bij de behoefte van het paard. Het juiste bit kan de communicatie tussen ruiter en paard flink verbeteren en zelfs prachtig verfijnen! Een bitfitter kan helpen bij het kiezen van een bit dat goed aansluit bij het niveau, de training en het temperament van het paard waardoor signalen verfijnt en duidelijk worden doorgegeven.

Voor het aanmeten van een bit rekenen we €65,-

Er wordt alle tijd voor je genomen om samen een goed passend bit te vinden. Hierbij wordt ook met het bit gereden/gelongeerd om zelf te kunnen voelen hoe het bit aanvoelt tijdens jouw training. 

Hoofdstel op maat
Vele aanleuningsproblemen komen niet alleen door een niet goed passend bit. Het hoofdstel speelt hier ook een belangrijke rol in.
De maat, het materiaal en vooral de pasvorm kunnen zorgen voor irritatie en ongemak tijdens het trainen. Een paard dat erg kantelt met het hoofd, schudden van het hoofd tijdens het hoofdstel indoen of tijdens het rijden, hoofd omhoog gooien, strak in de aanleuning, dit kunnen ook gevolgen zijn van een “niet passend hoofdstel”. 

Wil je graag een hoofdstel en een bit samen aangemeten hebben, of een controle op het hoofdstel wat je al hebt? Dan zijn de volledige aanmeetkosten €100,-

Lange tijd gedoe met wondjes in de mondhoeken van mijn paard. Van alles al geprobeerd zonder succes. Uiteindelijk Jill laten komen voor een bitfitting en hoofdstelfitting, om alles na te lopen. Wat bleek, bit was prima, maar mijn hoofdstel (kopstuk en frontriem) waren veel te klein. Heel goed geadviseerd door Jill. Ze komt met verschillende opties en is totaal niet opdringerig. Nu 2 weken verder en veel beter contact tijdens het rijden, en wat vooral het belangrijkste is, is dat er geen nieuwe wondjes in de mond meer zijn! Super tevreden en blij dat ik het consult heb gedaan!

Dieuwertje Kos

Ijmuiden

01

Afspraak maken

Maak online je afspraak of neem contact met ons op en geef ons zoveel mogelijk informatie over het paard en de eventuele wensen.

02

Aan laten meten

Wij nemen alle tijd om een perfect passend bit aan te meten. Paard & Voeding heeft een grote voorraad in verschillende uitvoeringen. 

03

Levering

In principe gaan we er vanuit dat het bit meteen op locatie achter gelaten kan worden. Mocht dit niet lukken, dan leveren wij dit binnen een week na. 

Vrouw op paard met bridle2fit hoofdstel
Opmeten van een Bridle2fit hoofdstel
Bridle2fit hoofdstel en leidsel

Welke regio

Normaal gesproken meten wij hoofdstellen aan in Noord Holland en een deel Zuid Holland (zie kaartje).

Buiten deze regio is het ook mogelijk, maar dan bij een afspraak voor minimaal 5 paarden en in overleg.

Het is ook mogelijk om op locatie te komen bij Paard & Vitaliteit, alwaar gebruik gemaakt kan worden van een buiten rijbaan en een longeerbaan.

Wilt U even overleggen? Neem dan contact op.

Paard & Voeding Darm Balans 1 liter

1 × 21,95
×

Darf | Hondensnack | Lamspens | 100gram

1 × 4,25
×

Paard & Gezondheid Rozenbottels 1kg

1 × 19,95
×

Paard & Gezondheid lijnzaadolie 1 liter

1 × 10,95
×

Agrobs | AlpenHeu | 12,5kg

1 × 18,95
×

Paard & Parfum anti vliegen Zzzzomer spray 500 ML

1 × 24,95
×

PUUR | Hotspot | Hond en Kat | 50ml

1 × 19,99
×
Subtotaal: 120,99