Bridle2fit hoofdstel aan meten

Stel je complete Bridel2Fit hoofdstel samen en laat het op locatie aanmeten door Paard&Voeding.

Zo belangrijk een goed passend hoofdstel. Helaas ontbreekt het daar in de praktijk nog wel eens aan….

Een zadel op maat, mooie dekjes…maar een hoofdstel wat eigenlijk totaal niet past bij je paard. Helaas komt dit heel veel voor, terwijl het juist zo belangrijk is dat een hoofdstel “echt” past bij jouw paard. Met Bridle2Fit kan dit. Vele aanleuningsproblemen komen dan ook bij een niet passend hoofdstel voor. Een paard dat erg kanteld met het hoofd, schudden van het hoofd tijdens het hoofdstel indoen/rijden, hoofd omhoog gooien, strak in de aanleuning, dit kunnen ook gevolgen zijn van een “niet passend hoofdstel”.

Laat je informeren door ons en maak een afspraak……..jij gunt je paard toch ook het beste?

Paard & Voeding komt op locatie om het gehele Bridle2Fit anatomisch hoofdstel aan te meten op jouw paard.

Wij rekenen wij € 50,- euro aanmeetkosten, daar nemen wij dan ook alle tijd voor. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand en het aantal deelnemers op locatie. Voor grotere groepen paarden hanteren wij aangepaste tarieven.

01

Afspraak maken

Maak online je afspraak of neem contact met ons op en geef ons zoveel mogelijk informatie over het paard en de eventuele wensen.

02

Aan laten meten

Wij nemen alle tijd om een perfect passend hoofdstel aan te meten. Paard & Voeding heeft een grote voorraad in verschillende uitvoeringen, kleuren en maten van ieder onderdeel. 

03

Levering

In principe gaan we er vanuit dat het hoofdstel meteen op locatie compleet achter gelaten kan worden. Mocht niet alles volledig passend op voorraad zijn, dan leveren wij binnen een week na.

Vrouw op paard met bridle2fit hoofdstel
Opmeten van een Bridle2fit hoofdstel
Bridle2fit hoofdstel en leidsel
Bridle2fit hoofdstel op het hoofd van een paard

Wist u dat het grootste probleem vaak in het kopstuk zit van het hoofdstel?

Vaak zien wij paarden die schudden met het hoofd of paarden die echt geen hoofdstel willen aannemen. Dit probleem zit ‘m vaak in het kopstuk wat te dicht achter de oren zit en hier duidelijk voor nare drukpunten zorgt.

Daarnaast kan een “niet goed” passende frontriem ook zorgen dat een kopstuk naar voren getrokken wordt. Waardoor er meer druk ontstaat achter de oren van het paard.

Vele zenuwpunten kunnen bekneld worden door een “niet passend” hoofdstel.

Bridle2fit Mix

Wij komen dan ook zelden een hoofdstel tegen waar alles in 1 maat pony, cob, medium, full of extra full is. De meeste paarden hebben een mix van verschillende maten.

Bridle2fit onderdelen
Compleet Bridle2fit hoofdstel en leidsel op een paard

Tips

Ga niet voor een goedkopere oplossing met een standaard hoofdstel….maar spaar dan even door en ga voor een hoofdstel op maat. U kunt ook eventueel beginnen met een aantal onderdelen van Bridle2Fit en langzaam overgaan op een totaal passend hoofdstel. Neem hier onder contact met ons op om dit verder te bespreken.

No products in the cart