Bij aankoop van een volledig aangemeten hoofdstel op maat krijg je nu een gratis lederbalsem met bijenwas ter waarde van €15,95 cadeau!

Zorg ervoor dat jouw hoofdstel er altijd op zijn best uitziet en verleng de levensduur met deze hoogwaardige en natuurlijke lederbalsem. Paard & Verzorging lederbalsem met bijenwas en lanoline conserveert het leder perfect. Voor reiniging, onderhoud en glans van ieder kleur leder.

Bridle2fit hoofdstel aan meten

Stel je complete Bridle2Fit hoofdstel samen en laat het op locatie aanmeten door Paard & Voeding.

Zo belangrijk een goed passend hoofdstel. Helaas ontbreekt het daar in de praktijk nog wel eens aan….

Een zadel op maat, mooie dekjes…maar een hoofdstel wat eigenlijk totaal niet past bij je paard. Helaas komt dit heel veel voor, terwijl het juist zo belangrijk is dat een hoofdstel “echt” past bij jouw paard. Met Bridle2Fit kan dit. Vele aanleuningsproblemen komen dan ook bij een niet passend hoofdstel voor. Een paard dat erg kanteld met het hoofd, schudden van het hoofd tijdens het hoofdstel indoen/rijden, hoofd omhoog gooien, strak in de aanleuning, dit kunnen ook gevolgen zijn van een “niet passend hoofdstel”.

Laat je informeren door ons en maak een afspraak……..jij gunt je paard toch ook het beste?

Paard & Voeding komt op locatie om het gehele Bridle2Fit anatomisch hoofdstel aan te meten op jouw paard.

Wij rekenen € 50,- aanmeetkosten, daar nemen wij dan ook alle tijd voor. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand en het aantal deelnemers op locatie. Voor grotere groepen paarden hanteren wij aangepaste tarieven.

Een goed passend hoofdstel is essentieel voor het comfort en het welzijn van je paard tijdens training. Het hoofdstel zorgt ervoor dat het bit op de juiste plek in de mond van het paard wordt geplaatst en dat er geen onnodige druk of wrijving ontstaat. Echter, naast een goed passend hoofdstel is ook de keuze van het bit van groot belang. En dit is waar een bitfitter in beeld komt!

Wil je graag een hoofdstel en een bit samen aangemeten hebben, of een controle op het hoofdstel wat je al hebt? Dan zijn de volledige aanmeetkosten €100,- exclusief de voorrijkosten.

01

Afspraak maken

Maak online je afspraak of neem contact met ons op en geef ons zoveel mogelijk informatie over het paard en de eventuele wensen.

02

Aan laten meten

Wij nemen alle tijd om een perfect passend hoofdstel aan te meten. Paard & Voeding heeft een grote voorraad in verschillende uitvoeringen, kleuren en maten van ieder onderdeel.

03

Levering

In principe gaan we er vanuit dat het hoofdstel meteen op locatie compleet achter gelaten kan worden. Mocht niet alles volledig passend op voorraad zijn, dan leveren wij binnen een week na.

Vrouw op paard met bridle2fit hoofdstel
Opmeten van een Bridle2fit hoofdstel
Bridle2fit hoofdstel en leidsel

Wist u dat het grootste probleem vaak in het kopstuk zit van het hoofdstel?

Vaak zien wij paarden die schudden met het hoofd of paarden die echt geen hoofdstel willen aannemen. Dit probleem zit ‘m vaak in het kopstuk wat te dicht achter de oren zit en hier duidelijk voor nare drukpunten zorgt.

Daarnaast kan een “niet goed” passende frontriem ook zorgen dat een kopstuk naar voren getrokken wordt. Waardoor er meer druk ontstaat achter de oren van het paard.

Vele zenuwpunten kunnen bekneld worden door een “niet passend” hoofdstel.

Tips

Ga niet voor een goedkopere oplossing met een standaard hoofdstel….maar spaar dan even door en ga voor een hoofdstel op maat. U kunt ook eventueel beginnen met een aantal onderdelen van Bridle2Fit en langzaam overgaan op een totaal passend hoofdstel. Neem hier onder contact met ons op om dit verder te bespreken.

Bridle2fit Mix

Wij komen dan ook zelden een hoofdstel tegen waar alles in 1 maat pony, cob, medium, full of extra full is. De meeste paarden hebben een mix van verschillende maten.

Bridle2fit onderdelen

Welke regio

Normaal gesproken meten wij hoofdstellen aan in Noord Holland en een deel Zuid Holland (zie kaartje).

Buiten deze regio is het ook mogelijk, maar dan bij een afspraak voor minimaal 5 paarden en in overleg.

Het is ook mogelijk om op locatie te komen bij Paard & Vitaliteit, alwaar gebruik gemaakt kan worden van een buiten rijbaan en een longeerbaan.

Wilt U even overleggen? Neem dan contact op.

No products in the cart