Detoxen, de basis voor gezondheid is een goede weerstand.

door | feb 17, 2023 | Gezondheidsproblemen | 0 Reacties

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en virussen die het lichaam binnendringen herkend en ‘opgeruimd’ worden. Daarnaast speelt het immuunsysteem een belangrijke rol bij het aanpakken van ontstekingen en bij de heling van weefsel. Is de weerstand verlaagd of functioneert het immuunsysteem niet goed, dan kunnen ziektes ontstaan.

Voeding van goede kwaliteit is hierbij uiteraard van groot belang. Daarnaast kan het nodig zijn om extra vitaminen, mineralen, aminozuren, omega vetzuren en kruiden bij te geven. Seizoenswisselingen, stress door verhuizing / nieuw maatje / verlies van een maatje, operatie, medicijngebruik, antibioticakuur, chemische vlo-, teek en wormmiddelen en te weinig beweging kunnen allemaal een negatieve invloed op de weerstand hebben.

Opschonen!

Het immuunsysteem kan het meest optimaal functioneren in een “schoon” lichaam. Draineren, detox, ontgiften, reinigen, allemaal termen die staan voor het lichaam ontdoen van afvalstoffen.  Net als mensen staan ook onze dieren de hele dag bloot aan schadelijke stoffen. Door lucht- en waterverontreiniging, conserveringsmiddelen in voeding, medicijnen, narcose en ziekten kunnen schadelijke afvalstoffen zich ophopen in het lichaam. Alle belangrijke reinigende organen zoals de lever, galblaas, nieren en het lymfestelsel kunnen de hoeveelheid ‘afval’ op den duur niet meer aan en gaan steeds minder goed functioneren. Ook voor de maag en darmen zijn teveel afvalstoffen een flinke belasting. Ophoping leidt tot een verminderde opname van voedingsstoffen, verstoort de spijsvertering en verzwakt het immuunsysteem. Ook medicijnen en supplementen zullen in een vervuild lichaam minder goed worden opgenomen en dus minder effect hebben.

Een “vervuild” lichaam is te herkennen aan de conditie van de huid en vacht, de kwaliteit van de mest en urine, geprikkelde ogen en oren, vermoeidheid en een overprikkeld immuunsysteem. Het zijn allemaal tekenen dat het lichaam extra ondersteuning kan gebruiken om afvalstoffen af te voeren.

Phytonics Detox comp

Phytonics Detox comp kan worden ingezet om dit proces te ondersteunen. Afvalstoffen worden afgevoerd en belangrijke lichaamsfuncties kunnen zich herstellen. 

Detox comp is een fytotherapeutisch middel waarin extracten van planten en kruiden, al dan niet in verdunde vorm, zijn verwerkt. Alle ingrediënten zijn zorgvuldig samengesteld en versterken elkaar. Een deel van de ingrediënten heeft een prikkelende werking waarbij ze de organen stimuleren om hun reinigende functie beter te doen. Andere ingrediënten werken juist opbouwend en zorgen voor celopbouw en -vernieuwing.

Wanneer geef je een Detox?

Over het algemeen zijn het voor,- en najaar een goede periode om een Detox kuur te geven.

In het voorjaar kan het lichaam zo goed voorbereid de zomer ingaan. De zomer is voor dieren vaak een erg belastende periode. Pollen, insecten, en veel rijk eten (gras) doen veel met het lichaam. Ook het drinken van verontreinigd (sloot)water en het inademen van smog, ofwel verontreinigende lucht, zet de spijsvertering en het immuunsysteem onder druk.

In het najaar is het raadzaam om het lichaam weer ontdoen van al deze afvalstoffen die zich in hebben opgehoopt in de zomer.

Maar een Detox kuur kan ook erg zinvol zijn na het gebruik van (reguliere)medicijnen, een narcose/sedatie en enting of ontworming. Wacht hiermee totdat het dier weer voldoende is hersteld.

Let op: geen detox bij een verzwakt of ziek dier!

Het vrijmaken en afvoeren van afvalstoffen kost erg veel energie, zorg dus dat het dier dit wel heeft en wacht dus met detoxen tot het dier weer op een acceptabel energieniveau zit.

Start dus nooit direct na een operatie of ziekte met een detox.

Geef ook nooit een drainagekuur bij drachtige of zogende dieren, tenzij de dierenarts dit voorschrijft.

Ook bij dieren met diabetes of insulineresistentie, kanker en auto-immuunziekte is het verstandig om eerst te overleggen met een (holistische) dierenarts.

Het gebruik van Detox

Een kuur geef je over het algemeen voor een periode van 4 tot 6 weken. Het beste is om te beginnen met een lagere dosering dan de adviesdosering en deze langzaam op te bouwen tot de gewenste dosering, zo kan het lichaam rustig beginnen met de afvoer. Overschrijd nooit de maximale dosering.

Starten met een lage dosering is belangrijk omdat het lichaam heftig kan reageren op het ontgiften. Diarree, slomer gedrag, jeuk en bultjes of een forse verergering van de klachten, kan een teken zijn dat de detox te veel is. Ga dan naar een lagere dosering. Kijk goed naar je dier en speel hierop in.

Bestel online via onze website; https://paardvoeding.nl/product/gezondheid/weerstand/phytonics-detox-comp-50-ml/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart