Manolito van Jill bij Eric Laarakker

door | jul 24, 2019 | Paard & Vitaliteit | 0 Reacties

Mijn eigen paard had een aantal vage klachten waar hij niet vanaf kwam, zo nu en dan een klein kuchje bij aandraven, 1 beentje wat id ochtend wat dik was, een wat dikke opgeblazen buik, kortom niet zorgwekkend, maar wel dat er bij mij meteen vraagtekens opkwamen.

Hoe fijn is het als je zelf veel producten in de winkel hebt liggen, om daar meteen mee aan de slag te gaan, maar toch zei mijn gevoel, eerst regulier het een en ander uitsluiten. Want ook met Homeopathie en Fytotherapie betekend niet ‘baat het niet schaadt het niet’.

Dus ik belde mijn dierenarts op en besprak met hem de klachten, waarna al snel een afspraak ingepland werd.

Een algeheel onderzoek, inclusief kreupelheidstest, behandeling voor mogelijk mijt aan de benen, een bloedonderzoek, een echo aan linker voorbeen.

Buigproeven en algehele check kwam niets naar voren, links voor was wat dikker, maar de andere benen liepen ook wat voller op dan normaal.

Dan maar het bloedonderzoek afwachten…..na een aantal dagen werd ik gebeld, en ook uit het bloedonderzoek kwam niets naar voren.

Fysiotherapeut erbij en dan uit voorzorg toch maar het linker voorbeen laten laseren….hier deed hij het erg goed op, maar toch bleven de benen id ochtend wat vollopen…..

Een afspraak met Eric Laarakker dat gaan we doen!!!

Meteen met Kelly van Holistische Kliniek den Hoek opgenomen om Mano te laten doormeten door Eric Laarakker.

Mijn gevoel zei toch echt dat er iets aan de hand was. Een paard ontwikkeld niet zomaar stalbenen en een klein kuchje hoort ook niet gewoon te zijn.

Als snel viel er een afspraak uit bij Eric, waarna ik snel naar de kliniek kon gaan.

De meting van Eric liet al snel zien dat hij een behoorlijke schimmel op zijn dikke darm had zitten.

Bij een paard komen vrijwel vele klachten vanuit de darmen.

Het kuchje, de dikke buik, de wat dikke benen id ochtend, het net niet helemaal goed weg kunnen in de zijgangen, dit was allemaal een heel duidelijk verhaal voor Eric.

Mano zijn blinde darm was aardig opgezet, waardoor hij zijn rechter achterbeen niet goed kon wegzetten, waardoor hij links achter niet goed onder de massa kon komen.

Uiteraard goed aanpakken om te voorkomen dat de klachten veel schade kunnen aanrichten. De schimmel aanpakken en te gelijk de darmen weer in balans brengen.

Mano hebben we meteen op de Phytonics Micro Comp gezet om de schimmel aan te pakken, daarnaast de Pro-Pre biotica die Eric zelf maakt.

Advies om dit dagelijks te geven en na 6 weken opnieuw langs te komen.

Je geloof het nooit, in de 1e week werden de klachten erger, maar aangezien ik zelf met de producten werk schrok ik daar niet van. Met gebruik van Homeopathie en Fytotherapie kunnen de klachten eerst verergeren, voordat het beter zal gaan.

Maar na 2 wkn was er al geen kuchje meer te horen, zijn buik was niet meer opgezet, en waren de benen gewoonweg spatzuiver!!!!

Zo zie je maar weer niets is regulier ‘alleen’ uit te sluiten. Luister naar je gevoel en gun je paard het beste.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart