Dé shampoo voor de zomermaanden!

door | jun 23, 2023 | Verzorgingsproducten | 0 Reacties

De zomerdagen zijn toch wel echt dé dagen om je paard eens heerlijk onder handen te nemen met verfrissende, verzorgende en vliegwerende shampoo! (Tea tree shampoo kan overigens natuurlijk het hele jaar door worden gebruikt)

Tea Tree Shampoo

Een natuurlijke shampoo zonder toevoegingen van parabenen en siliconen. De shampoo heeft een fijne (niet te sterke) tea tree geur wat afwerend werkt tegen vliegen en andere kriebelbeestjes zoals vliegen, dazen, mugjes en teken. Paarden hebben vaak last van mierenzuren. Dit zijn kleine bultjes die ontstaan als gevolg van de zuurtegraad van het zweet, daardoor is de shampoo heerlijk voor een opfrisbeurt na een training of om vervolgens weer in het zand gepaneerd te worden. Het kan ook gebruikt worden als een behandeling voor specifieke huidaandoeningen van het paard. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen helpen tegen vaak voorkomende huidaandoeningen. Vergeet niet dat als je vermoedt dat jouw paard een (ernstig)probleem heeft met zijn huid of vacht, je altijd eerst de dierenarts moet raadplegen voordat je een nieuwe behandeling begint.

Antibacterieel en schimmelwerend

Tea tree shampoo bevat, zoals de naam al doet vermoeden, tea tree-olie. Deze olie heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Dit maakt het ideaal voor paarden die last hebben van huidproblemen. Schilferige huid, bultjes, geïrriteerde plekjes en zomereczeem kunnen een negatief effect hebben op de vacht van het paard. Tea tree shampoo kan bijdragen aan een gezonde vachtkleur en -textuur.

Ook voor honden en katten

Heb jij een vrolijke kwispelstaart of lieve miauw rondlopen, dan is dit ook dé ideale shampoo! Tea tree wordt veel ingezet bij het verhelpen van hotspots bij honden en katten. En werkt net zoals bij paard kriebelbeestjes afwerend. Vlooien en teken vinden de geur van Tea Tree verschrikkelijk en laten we deze diertjes nou net niet in de vachten willen hebben lopen! Tea tree werkt ontstekingsremmend en kan daardoor ook goed helpen bij oppervlakkige wondjes en insectenbeten. Tea tree draagt bij aan vermindering van talg, wat helpt bij de vermindering van klitten en knopen.

Maar Tea Tree is toch giftig voor katten? Dit klopt wanneer je tea tree in pure of zeer onverdunde vorm gebruikt. Katten likken zorgvuldig hun vacht en daardoor komen er meerdere restjes van bijvoorbeeld shampoo binnen dan bij een ander dier. De hoeveelheid fenolen en terpenen in een product zijn belangrijk wanneer je tea tree shampoo gebruikt bij katten. Onze shampoo is voorzien van tea tree in zeer verdunde variant en daardoor niet schadelijk voor jouw miauw!

Wat een multifunctionele shampoo is dit he? De shampoo is nu in de aanbieding! 1 liter van € 15,95 voor €12,95! Klik op onderstaande link om bij het product terecht te komen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart