Paard & Voeding is nu ook verkooppunt DARF hondenvoeding!

door | feb 20, 2023 | Voeding & Supplementen | 0 Reacties

Steeds meer trouwe viervoeters komen langs om doorgemeten te worden doormiddel van de Lecher-antenne. Ook bij onze kwispelende vriendjes komen onderliggende problemen voor waarvan de oorzaak geregeld aan voeding ligt.

Gluten intolleranties
Jeuk
Darm en/of maagproblemen
Vitamine / Mineralen tekorten

Vaak wordt er gekozen voor bekende voermerken, grote namen, of voer wat bij dierenartsen verkocht wordt. Maar is dit nu juist hét perfecte voer? Of gaat het om het ras die op de voorkant van de zak gefotografeerd staat, de bekende naam of is het echt puur ontwetendheid?
Wat zit er nu écht in hondenvoeding? Wat heeft jouw hond nodig om op een gezonde manier voor jarenlang aan je zijde te staan kwispelen?


DARF staat bekend om de 100% natuurlijke voeding en snacks vanuit eigen slagerij. Glutenvrije voeding met een biogische stempel. Geen conserverings- en vulmiddelen. Daarom hebben wij gekozen om dit merk in onze winkel te vertegenwoordigen!

De vol bites brokken zijn zeer hoog in vlees aandeel, de verantwoorde en natuurlijke vervanger voor vers vlees. 60% vlees, aangevuld met de nodige toevoeging van vlees en fruit om het rantsoen van jouw hond compleet te maken. 8 verschillende smaken; Wild, lam, kalkoen, regular, light, puppy, zalm en zelfs insect zorgen ervoor dat er voor iedere hond een passend rantsoen te verkrijgen valt.

Verschillende pure vlees soorten worden gebruikt voor de bites en de snacks waardoor er voor iedere hond een menu samen te stellen valt!


Darf werkt vanuit het BARF principe, oftewel, de schijf van vijf voor jouw hond!

Of je nu kiest voor de DARF vol bites, of dat je toch liever vers vlees voert, alle producten zijn samengesteld vanuit het BARF-principe. Dat houdt in dat je viervoeter de afwisseling krijgt die hij nodig heeft. Een portie hert, zalm, rund, geit of kip. Is dat niet smullen? DARF heeft een eigen chemicus, Alexander. Hij stelt alle producten zorgvuldig samen en is altijd bezig met het maken van nieuwe, nog betere samenstellingen. Of maakt juist producten voor honden met een speciaal dieet. Uiteraard nog steeds puur natuur!

Het is voor de gezondheid van je hond belangrijk om gevarieerd te voeren. Je wilt immers het beste voor je hond. Dat is waar het BARF-principe om gaat. Maar wat houdt het nu precies in?

Wanneer je kiest voor het voeren van vers vlees kun je BARFen, dit betekent dat je zelf het menu van je hond samenstelt en je dus precies dat erin kunt verwerken wat jij wilt. BARF staat voor Bones and Raw Food en gaat over het voeren van volledige (niet-dragende) botten in combinatie met spiervlees en orgaan. Dus geen poten, schenkel en knieën bijvoorbeeld. Deze manier van voeren is afkomstig uit Australië, waar dierenartsen Juliette de BairacliLevy en Ian Billinghurst het BARFen groot maakten.

Afwisseling is het belangrijkste

Waar het om gaat, is de afwisseling. Het is belangrijk dat je je viervoeter niet elke dag hetzelfde geeft. Zie het als onze schijf van 5; waaruit we eten om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo werkt dat bij honden ook.

Zij hebben de schijf van drie: spiervlees (45-70%), bot (15-25%) en orgaanvlees (10-20%).

Wissel bijvoorbeeld af met drie à vier smaken in circa vier weken. Dit kun je aanvullen met gepureerde groenten. Op deze manier voer je ‘compleet’ en weet je zeker dat je maatje alle benodigde voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgt.

Kant-en-klaar volgens BARF

Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klaar vers vlees. Je hoeft dan niet meer zelf de rekensom te maken voor de benodigde voedingsstoffen en deze te mixen. Daarnaast bespaart het je flink in vriesruimte en voorbereidingstijd. Bij KVV worden het vlees en de botten in de juiste hoeveelheid gemalen, waarna je deze eenvoudig aan je hond voert. Zo heeft DARF alles volgens het BARF-principe samengesteld. Ze mixen 70% vlees van kip, rund, lam en geit uit biologische landbouw, 20% bot en 10% orgaanvlees van dezelfde dieren.

De vol bites brokken en diverse snacks zijn volop op voorraad in onze winkel, wil je toch graag vers vlees bestellen? Neem dan even contact met ons op!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart