PUUR Pollen alert!

door | apr 21, 2023 | Gezondheidsproblemen | 0 Reacties

Pollen in de lucht! Normaal gesproken ontwaakt de natuur in het voorjaar, stijgen de temperaturen en merk je hoe “ineens” de pollen om je heen vliegen. Voor de meeste mensen en dieren geen probleem, voor een aantal helaas het begin van een vervelende periode. Door de stijgende temperaturen lijkt dit seizoen en probleem steeds eerder te beginnen en. De wind ongaat ons ook allemaal niet en daardoor lijkt dit probleem alleen maar groter geworden. Eigenaren van paarden die gevoelig reageren op pollen doen er goed aan vroeg in het voorjaar al extra alert te zijn en op tijd te beginnen. De reacties kunnen variëren van een snotneus, traanogen maar ook bultjes die plots opkomen en alleen in een bepaalde periode voorkomen. Sommige paarden kunnen zelfs headshaken als gevolg van een overgevoeligheid.

Welke pollen?

Tussen februari en september zweven er altijd wel boom- of graspollen in de lucht. Niet alle pollen veroorzaken een vervelende reactie als ze door inademing of via slijmvliezen van neus en ogen het lichaam binnendringen. Het stuifmeel van de Berk is berucht om de reacties die het bij mens en dier kan veroorzaken. Is er eenmaal irritatie, dan kunnen andere factoren de klachten verergeren: stof en schimmeldeeltjes uit de omgeving (denk aan stal, bodembedekking, hooi). Een opeenstapeling van factoren. Wil je achterhalen welke pollen jouw dier de meeste last geven, dan kun je dit laten onderzoeken. Maar kijken naar de reacties en weten welke pollen er in die periode in de lucht zijn, geeft al een goede indicatie.  Pollennieuws.nl is een mooi voorbeeld van een site waarop de concentratie pollen van bomen, kruiden en planten in de lucht het hele jaar door wordt bijgehouden.

Wat kun je doen?

Als jouw dier overgevoelig reageert op een stof is het goed om, voor de klachten beginnen, het immuunsysteem op te schonen. De reactie heeft alles te maken met een overprikkelt systeem. Dit opschonen kan met een Detox kuur, maar je kan ook de darmflora versterken met een Probiotica kuur. Maar wist je het nog niet of ben je te laat, dan kun je evengoed nu nog steeds wat doen. De beste voorzorgsmaatregel is om de pollen waar je dier op reageert te vermijden. Maar dat lukt meestal niet.

Is het nu zinvol om PUUR Pollen in te zetten?

Jazeker! In de druppels zit een verdunning van de pollen die het immuunsysteem niet extra prikkelen, maar het immuunsysteem leren om beter met de prikkels om te gaan. Dit noemt men desensibiliseren. De aangegeven dosering op het etiket is eenmaal in de vijf dagen een hoeveelheid druppels te geven, maar dat geldt vooral als je bezig bent met een desensibilisatietraject.  Als je dier nu veel last ervaart van de pollen mag je PUUR Pollen dagelijks geven of zelfs tweemaal per dag. In de druppels zijn de ingrediënten namelijk sterk verdund. Dit zorgt ervoor dat het immuunsysteem de prikkel voorzichtig leert herkennen en er niet meer overmatig op reageert. Zorg ervoor dat je volgend jaar op tijd met desensibilisatie begint. Je zult dan merken dat je dier elk jaar minder last gaat krijgen. Met PUUR Pollen pak je de oorzaak én de symptomen. Vooral de oorzaak is van belang, want uiteindelijk wil je dat je dier er in de toekomst minder last van heeft.

Bestel online bij Paard & Voeding; ml/https://paardvoeding.nl/product/gezondheid/luchtwegen/puur-pollen-50-ml/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart