Je paard weerbaar maken tegen SME?

door | jun 6, 2019 | Voeding & Supplementen | 0 Reacties

NML health

Misschien denk je er nog niet zo vroeg in het voorjaar aan, maar dit is de tijd om te beginnen met je paard weerbaar te maken voor SME. Om je paard minder gevoelig te maken is een detox op zijn plaats. Begin daarmee in maart, of nog beter al in februari. Het lichaam heeft tijd nodig om schoon te worden, waardoor het immuunsysteem beter haar werk kan doen. En al zie je ze misschien nog niet, ook al in april kunnen zwermen knutten het leven van je paard aardig verpesten. Druppels van PUUR desensibiliseren en maken je paard weerbaar tegen deze stekende mugjes.

Voorkomen is beter dan genezen!

De felle beten van de kleine knutten ofwel de Culicoïdes Robertii mugjes zijn de oorzaak van het ontstaan van jeuk in het gebied van staart en manen. Maar soms ook onder de buik en op het hoofd. Het ene paard is er gevoeliger voor dan het andere. Paarden kunnen allergisch zijn voor het speeksel van de Culicoïde mug. Wat doet een paard dat jeuk heeft? Het gaat schuren met de huid tegen het hek, de grond of iets anders hards. Soms tot bloedens toe. Er ontstaan lelijke en pijnlijke plekken, waar het paard veel last van heeft. 

Denk er ook aan dat paarden die in het vroege voorjaar weer in de wei gaan, in aanraking komen met suikerrijk voorjaarsgras. Zij lopen een verhoogd risico op insulineresistentie met vetophoping rond de staart. En laat dat nou ook een van de risicofactoren te zijn op het ontstaan van SME? Dus juist in het voorjaar is een goed voedingsmanagement om een gezonde glucosebalans te behouden een goede preventieve maatregel in het voorkomen van SME. En haal het paard tijdens zonsop-en zonsondergang uit de weide. Dat is het tijdstip dat de mugjes het meest actief zijn!

Producten die hiervoor geadviseerd worden zijn;

Detox/Gluco Balance/Puur Culico/Puur Apis/SME spray

Neem contact op met Paard & Voeding, om te overleggen welke stappen u het beste kunt volgen.

https://paardvoeding.nl/product-categorie/gezondheid/eczeem/page/2/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No products in the cart